Primul avion comercial electric a efectuat zborul de inaugurare

0
52

Primul avion comercial electric a efectuat saptamana aceasta zborul sau de inaugurare. Dezvoltat de compania MagniX, cu sediul in Redmond, acesta este dotat cu un motor de 750 de cai putere , integral electric .

Avionul Cessna 208B Grand Caravan a decolat joi de pe un aeroport din Moses Lake, Washington, si va permite servicii de zbor pentru oameni si bunuri.

,, Avionul simbol Caravan a fost folosit decenii intregi pentru transportul pe distante scurte al oamenilor si bunurilor. Acest prim zbor al Caravan este inca un pas catre operarea acestui avion destinat curselor pe distante medii la o fractiune din costurile actuale, cu zero emisii, dinspre si catre aeroporturi mici.’’, a declarat Roei Ganzarski, directorul general al MagniX.

In Canada , in anul 2019 , a fost efectuat primul zbor test din lume al unui avion integral electric. Hidroavionul DHC-2 de Havilland Beaver a fost dotat la randul sau cu un motor fabricat de MagniX.

Inclusiv compania aeriana KLM a utilizat biocarburanti pentru avioane pentru a reduce impactul asupra mediului.

Solar Imulse 2 a fost un alt avion cu echipaj uman alimentat cu energie solara . Acesta a reusit sa inconjoare globul fara sa foloseasca carburant. Calatoria a avut loc in 17 etape.

Citeste si : NASA si SpaceX lansare cu succes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.