Cele mai periculoase rase de caini

1
6738
Cele mai periculoase rase de caini

In Romania, exista foarte multe rase de caini cu potential agresiv, care pot cauza prejudicii grave. Desi unele rase sunt cunoscute drept ,, cele mai periculoase rase de caini ”, este de retinut ca in majoritatea cazurilor, animalul raspunde la ordinul stapanului. De aceea, cele mai multe incidente provin de la dresajul necorespunzator al celui care detine animalul.

Curiozitati despre caini

  • Cainii nu vizualizeaza culorile la aceeasi intensitate ca oamenii, desi mult timp au existat speculatii conforma carora cainii vad doar alb si negru.
  • Cel mai batran caine din lume a trait 29 de ani si cinci luni. Acesta facea parte din rasa Queensland Heeler.
  • Din punct de vedere anatomic, toti cainii sunt la fel, au 321 oase si 42 dinti.
  • Cei mai inteligenți caini din lume apatin raselor Border Collie, Pudel si Golden Retriever.
  • Dalmatienii se nasc complet albi. Abia dupa ce cresc, incep sa li se formeze petele negre.

Un pitbull loial a aparat un baietel de 3 ani pana cand acesta a fost gasit de catre autoritati

Cele mai periculoase rase de caini sunt impartite in doua categorii:

Categoria I : cainii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;

Categoria II : cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso, Mastiff  si metisii lor.

Cele mai periculoase rase de caini:

1. Kavkazskaya Ovcharka (Ciobanesc caucazian)

cele mai periculoase rase de caini

Caine de talie mare, cu o constitutie masiva. Este rezistent si nepretentios, cu un psihic puternic. Acesta are un puternic instinc de aparare si o mare neincredere fata de straini.

2. Pitbull

Cele mai periculoase rase de caini

Caine de talie medie, dispus sa isi apere stapanul in orice mod, chiar daca uneori poate face exces de agresivitate. In ciuda zvonurilor, cainii din aceasta rasa nu sunt agresivi cu stapanul, dar pot fi cu strainii.

3. Rottweiler

cele mai periculoase rase de caini

Caine de talie mare, cu un corp masiv si musculos care are innascut instinctul de aparare. De-a lungul timpului, acestia au fost folositi pentru apararea turmelor si a locuintelor dar si drept caini politisti.

4. Czechoslovakian Wolfdog (Lup cehoslovac)

Cele mai periculoase rase de caini

Cu o constitutie usoara, este temperamental, curajos si neinfricat. Are o capacitate fizica neobisnuita, miros si simt de orientare foarte dezvoltat. Este o incrucisare intre un caine si un lup (de obicei un lup gri).

5. Doberman Pinscher

Cele mai periculoase rase de caini

Caine de talie mare, este renumit pentru vigilenta, loialitatea si inteligenta. Aceasta rasa este folosita de cele mai multe ori ca si caini de paza sau de politie, prezentand un comportament agresiv asupra strainilor si altor caini.

In concluzie, acestea sunt unele dintre cele mai periculoase rase de caini, iar daca vrei sa devii stapanul unuia dintre ele, ai mare grija cum il dresezi.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.