Recompensa de 80 de milioane de dolari oferita de Iran pentru cine il va ucide pe presedintele Trump

0
80
Recompensa de 80 de milioane de dolari oferita de Iran pentru cine il va ucide pe presedintele Trump

Iranul a oferit o recompensa de 80 de milioane de dolari pentru cine il va ucide pe presedintele SUA, Donald Trump, ca razbunare pentru moartea generalului iranian Qasem Soleimani, care a fost ucis intr-un atac cu drona de catre americani, conform unui raport al presei.

 

In timpul procesiunii de inmormantare televizata a generalului iranian, jurnalistii oficiali de stat au declarat duminica ca 1 dolar va fi depus pentru fiecare iranian din tara, banii ducandu-se la oricine va ucide presedintele american.

 

“Iranul are 80 de milioane de locuitori. Pe baza populatiei iraniene, vrem sa strangem 80 de milioane de dolari, ceea ce reprezinta o recompensa pentru cei care se apropie de presedintele Trump”, a fost anuntat.

 

Atacul american cu drona din 3 ianuarie, ordonat de Trump, a ucis pe Soleimani, comandantul Fortei Quds a Corpului Garzii Revolutiei Islamice din Iran si Abu Mahdi Al Muhandis, seful adjunct al fortelor paramilitare din Irak, Hashd Shaabi.

 

Atacul a avut loc pe drumul aeroportului international Bagdad.

 

Atacul a condus la condamnari pe scara larga in Iran. Liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei si presedintele Hassan Rouhani si-au jurat razbunarea fata de SUA.

 

Duminica, parlamentarul iranian Abolfazl Aboutorabi a amenintat ca va ataca inima politicii americane.

 

„Putem sa atacam Casa Alba in sine, putem sa le raspundem pe pamantul american”, a declarat Aboutorabi.

 

“Avem puterea … Vom raspunde intr-un timp adecvat”, a spus el, adaugand: “Aceasta este o declaratie de razboi, ceea ce inseamna ca daca ezitam vom pierde.”

 

In timpul unei sedinte deschise a Parlamentului Iranului duminica dupa-amiaza, presedintele Trump a fost numit „terorist in costum” dupa ce a amenintat ca va lovi 52 de site-uri iraniene daca Teheran ataca americani sau active americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.