Romania plasata pe “ Lista Galbena ” a tarilor de risc

0
52
lista galbena

Romania a fost plasata de catre Ungaria pe “ Lista Galbena ” a tarilor de risc ca urmare a numarului mare de persoane infectate cu noul coronavirus. Noua regula urmeaza sa intre in vigoare miercuri, 15 iulie, si va viza toate persoanele care vin din Romania (romani sau maghiari).

Mergi in concediu in Grecia? Vezi ce regula a introdus Guvernul de la Atena

Acestea vor intra automat in carantina la intrarea in Ungaria, chiar daca nu sunt infectati.Exceptie la aceasta regula fac persoanele care doar tranziteaza Ungaria. Conform noilor reguli, pe langa Romania, de pe “ Lista Galbena ” mai fac parte Bulgaria, Rusia, Portugalia, Suedia si Marea Britanie. Persoanele care vin din aceste tari trebuie să intre in carantina, pe care o pot parasi doar dupa doua teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Cei care transporta marfa dar si cei care tranzitdeaza tara fara sedere sunt exceptati de la intrarea in carantina, dar vor fi totusi supusi unor controale medicale.

Totodata Ungaria a introdus si “ Lista Rosie ”, ceea ce inseamna ca locuitorii tarilor aflate pe acesta nu pot intra in Ungaria. De pe aceasta lista fac parte Ucraina, Albania, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Muntenegru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.