Sacrificiu in numele perfectiunii pentru un bucatar francez stabilit in Romania

0
52
Francez

Samuel Le Torriellec face parte dintr-o familie de pescari din Normandia, de la malul Atlanticului. Bucatarul francez si-a facut ucenicia timp de 5 ani la restaurantul cu 3 stele Michelin ,,Le tour d’Argent’’. Aici a invatat tehnicile de baza ale bucatariei si patiseriei.

4 retete inedite de paste. Sunt delicioase si se prepara rapid!

Restaurantul ,,Le tour d’Argent’’ este amplasat pe Sena, cu priveliste la Catedrala Notre-Dame. Acesta este frecventat de vedete de la Hollywood si milionari din jurul lumii. Filmul animat Ratatouille creat de Pixar si distribuit de Walt Disney pictures a fost inspirat din frumusetea lui ,, Le tour d’Argent’’. Un pranz la cel mai vechi restaurant din Paris poate ajunge si la 200 de euro.

,,Am venit aici cu un chef din Normandia. El m-a intrebat daca vreau sa lucrez in Paris. Bineinteles, i-am zis ca da, asa ca primul meu restaurant din Paris la care am lucrat a fost La Tour D’argint, un restaurant cu 3 stele Michelin.’’, a spus bucatarul francez. Acesta a mai spus ca programul de munca era intre 14 si 16 ore pe zi , cu o imensa presiune pentru ca totul sa fie perfect.

In urma cu 13 ani , un prieten l-a convins sa dea o sansa Romaniei. Considera despre bucataria romaneasca ca este simpla iar cand este bine preparata, foarte gustoasa.

Acum este chef-ul restaurantului L’Atelier care a intrat in reteaua Relais & Châteaux, cea mai prestigioasa asociatie de ospitalitate din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.