Samuel Le Torriellec face parte dintr-o familie de pescari din Normandia, de la malul Atlanticului. Bucatarul francez si-a facut ucenicia timp de 5 ani la restaurantul cu 3 stele Michelin ,,Le tour d’Argent’’. Aici a invatat tehnicile de baza ale bucatariei si patiseriei.
4 retete inedite de paste. Sunt delicioase si se prepara rapid!
,,Am venit aici cu un chef din Normandia. El m-a intrebat daca vreau sa lucrez in Paris. Bineinteles, i-am zis ca da, asa ca primul meu restaurant din Paris la care am lucrat a fost La Tour D’argint, un restaurant cu 3 stele Michelin.’’, a spus bucatarul francez. Acesta a mai spus ca programul de munca era intre 14 si 16 ore pe zi , cu o imensa presiune pentru ca totul sa fie perfect.
In urma cu 13 ani , un prieten l-a convins sa dea o sansa Romaniei. Considera despre bucataria romaneasca ca este simpla iar cand este bine preparata, foarte gustoasa.
Acum este chef-ul restaurantului L’Atelier care a intrat in reteaua Relais & Châteaux, cea mai prestigioasa asociatie de ospitalitate din lume.