In Coreea de Nord, o mama care si-a salvat copiii dintr-un incendiu este pasibila de inchisoare pentru ca nu a salvat tablourile cu Kim Jong Il si Kim Il Sung

0
129
In Coreea de Nord, o mama care si-a salvat copiii dintr-un incendiu este pasibila de inchisoare pentru ca nu a salvat tablourile cu Kim Jong Il si Kim Il Sung

Cand a izbucnit un incendiu in judetul Onsong, Coreea de Nord, o femeie al carei nume nu este cunoscut a facut ceea ce ar face fiecare mama in situatia ei – si-a salvat cei doi copii. Din pacate, acum se confrunta cu o posibila condamnare pentru ca nu a reusit sa salveze portretele lui Kim Jong Il si ale regretatului sau tata, Kim Il Sung.

 

Potrivit publicatiei Latin Times, Ministerul Securitatii Statului a initiat o ancheta in urma incidentului din 30 decembrie 2019 din provincia Hamgyong. Desi parintii nu erau acolo cand a inceput incendiul, s-au repezit acasa imediat ce au auzit despre asta si si-a salvat copiii.

 

Legea din Coreea de Nord prevede ca toti cetatenii sa afiseaze portretele celor doi decedati si fosti conducatori ai tarii in casele lor. Acest mandat este luat in serios, iar inspectorii intra in casele oamenilor la ore ciudate pentru a confirma ca portretele sunt afisate corespunzator.

 

Poate ca si mai mult tragic este faptul ca mama este in imposibilitatea de a ingriji in mod corespunzator copiii raniti, care au suferit arsuri de la incendiu. Potrivit revistei People, mama disperata a cerut localnicilor bani pentru ca ea sa poata cumpara antibioticele necesare pentru a trata ranile copiilor ei, dar se pare ca s-a luptat si acolo. Vecinii ei – desi dornici sa ajute – se tem ca guvernul le va imputa crime politice daca ar da bani mamei.

 

Potrivit Daily NK, care este un post de stiri din Coreea de Sud care raporteaza exclusiv evenimentele din Coreea de Nord, infernul a inconjurat intreaga resedinta. Locuinta era impartita intre doua familii, iar mamele si tatii copiilor erau in afara casei cand a izbucnit incendiul.

 

In timp ce singura mama aflata in prezent in ancheta nu a reusit sa salveze portretele primului si celui de-al doilea conducator al Coreei de Nord, cealalta mama a reusit sa faca acest lucru cu ajutorul unei tinere lucratoare agricole. Prin urmare, a putut sa evite o ancheta penala.

 

Desi muncitorul a fost eliberat recent din inchisoare pentru o infractiune violenta, este celebrat ca erou de guvern. In Coreea de Nord, cei care salveaza portrete ale familiei Kim de la incendii sunt, de obicei, salutati ca atare. Aceia care, desigur, nu se confrunta cu sanctiuni legale.

 

Filmari cu cetateni care plangeau la inmormantarea lui Kim Jong Il, in 2011, au aratat cat de stransa este stapanirea guvernului asupra oamenilor sai. In timp ce unii plangeau sincer ca dragul lor lider a disparut, altii au fost, fara indoiala, ingroziti sa nu fie vazuti ca nu sunt suficient de indurerati.

 

Din pacate, o inchisoare din Coreea de Nord inseamna mai mult decat un pat si trei mese pe zi. In cazul in care aceasta femeie va fi gasita vinovata, ea va indura, cu siguranta, nu numai o sentinta lunga, dar va fi fortata sa presteze munca fizica grea.

 

Tara este insotita de sanctiuni, reguli total inumane si dictatoriale si o lipsa tragica de resurse. In urma cu doar un an, Kim Jong-un a cerut fiecarui cetatean sa produca si sa livreze 100 de kilograme de fecale pe zi pentru a combate criza de ingrasaminte a tarii.

 

Desigur, cetatenilor li se permitea, de asemenea, sa plateasca guvernului o taxa in numerar. Datorita capcanelor legale si birocratice pentru cetatenii sai, Coreea de Nord continua sa socheze si sa surprinda restul lumii, deceniu dupa deceniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.