Australia inchide frontiera intre doua state

0
41
Australia inchide frontiera

Ca urmare a numarului ridicat de cazuri din Melbourne, Australia inchide frontiera intre statele Victoria si New South Wales. Aceasta decizie nu a mai fost luata din anul 1919, cand frontiera a mai fost inchisa pentru a opri raspandirea gripei spaniole.

Patsy „Cainele Minune” a salvat 900 de oi din incendiile din Australia

Conform Reuters, aceasta masura este luata pe termen nelimitat. Deoarece numarul de cazuri de coronavirus a crescut ingrijorator in ultimele zile, autoritatile au luat hotararea de a aplica ordine stricte de distantare sociala in 30 de suburbii.

De asemenea, a fost raportat si un prim deces dupa mai mult de doua saptamani, un barbat de 90 de ani, numarul total al deceselor la nivel national ajungand astfel la 105.

Pana in prezent, in Australia s-au inregistrat 8.500 de cazuri insa focarul din Melbourne a ingrijorat foarte mult, fiind raportate in medie 109 cazuri pe zi. In prima saptamana din iunie, numarul de cazuri raportate pe zi era de doar 9.

Expertii sunt de parere ca pe fondul pandemiei, tara va intra in prima recensiune dupa aproape trei decenii. Aceasta masura ar putea cauza si o lovitura pentru redresarea economica a tarii.

Singura alta granita interna din Victoria cu statul Australia de Sud este deja inchisa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.