Micropigmentarea sprancenelor. La ce riscuri te poti expune

0
944
micropigmentarea sprancenelor

 

Tot mai multe femei apeleaza la micropigmentarea sprancenelor din difeite motive: nu sunt multumite de aspectul sprancenelor naturale, acestea fiind foarte subtiri sau nedefinite, isi doresc o schimbare de look, sau, pur si simplu, sunt atrase de acest truc pentru ca este „la moda”.

Chiar daca procedura nu este la fel de periculoasa precum clasicul tatuaj, chiar si micropigmentarea sprancenelor este destul de riscanta in anumite conditii.

Ce este micropigmentarea sprancenelor?
Cand este recomandata micropigmentarea sprancenelor?
Care sunt beneficiile micropigmentarii?
Care sunt riscurile la care te poti expune si cum le poti evita?

Inainte de a apela la aceasta tehnica trebuie sa cunosti care sunt pasii procedurii, cand este recomandata micropigmentarea si la ce riscuri te poti expune. Orice interventie care implica aplicarea unor produse ce modifica pe termen lung aspectul pielii este riscanta, atat pentru sanatatea organismului, cat si pentru sanatatea emotionala.

 

Ce este micropigmentarea sprancenelor

 

Ce este?

Micropigmentarea sprancenelor presupune tatuarea semi-permanenta, cu ajutorul unor ace speciale. Procedura dureaza aproximativ 2-3 ore, in functie de tehnician. Poti alege intre micropigmentarea fir cu fir, in care specialistul incearca sa realizeze o imagine cat mai naturala a sprancenelor, sau sa creeze o imagina plina, pentru cele mai indraznete.

Care sunt pasii? 

In primul rand, vei stabili impreuna cu tehnicianul care este forma pe care ti-o doresti sau care este cea care te avantajeaza. Acesta va curata zona, va apela la stilizarea sprancenelor (pensat, tuns), daca este nevoie, iar apoi va desena conturul dorit.

Dupa acest pas, va aplica anestezicul-crema, avand grija sa nu stearga forma desenata.

Culoarea folosita trebuie sa fie asemanatoare cu cea a firelor din spranceana. Specialistul va lucra cu ace de unica folosinta si instrumente sterile. Procedura de tatuare semi-permanenta trebuie sa respecte forma desenata initial.

La sfarsitul procesului, sprancenele trebuie sa arate simetric si ingrijit.

Ce trebuie sa faci inainte de procedura? 

  • evita consumul de alcool/cafea cu 24 ore inainte
  • evita administrarea de ibuprofen sau acid acetilsalicilic cu 24-48 ore inainte
  • nu apela la peeling facial in ultimele 3 saptamani inainte de procedura
  • evita pensatul si expunerea la soare cu 3 zile inainte

 

 

Cand este recomandata micropigmentarea sprancenelor

 

Sprancenele sunt prea subtiri

Multe femei se confrunta cu sprancenele mult prea subtiri. Chiar daca au incercat diferite tratamente pentru a favoriza cresterea firului de par, acestea nu au avut rezultate multumitoare. Aceasta problema poate fi usor rezolvata cu ajutorul micropigmentarii.

In caz de alopecie

Alopecia este o problema des intalnita in cazul barbatilor, dar poate aparea si la femei. In acest caz, micropigmentarea este solutia salvatoare.

Pigmentul din sprancene este prea deschis

De obicei, femeile blonde sunt nemultumite de sprancenele lor deschise la culoare si greu de observat. Desi pot apela la stilizarea acestora cu ajutorul vopsitului semi-permanent, tehnica de micropigmentare le poate fi la indemana.

Sprancenele prezinta zone in care firele de par nu cresc

Aceasta este o problema des intalnita. „Golurile” sau zonele in care firele de par din forma sprancenei care nu cresc pot fi mascate cu ajutorul acestei proceduri.

Forma sprancenelor este greu de stilizat

Sprancenele prea arcuite, drepte sau cu forme nedefinite pot fi corectate cu ajutorul micropigmentarii.

O buna alternativa a micropigmentarii sprancenelor in cazul unor fire rare sau cu forma greu de stilizat, este laminarea acestora. Iata care este recomandarea 24h in ceea ce priveste laminarea sprancenelor:

Vezi Pret

Care sunt beneficiile micropigmentarii

 

Beneficiile micropigmentarii 

  •  forma este bine definita
  •  aspectul este placut (natural sau intens, in functie de preferintele clientei)
  • timpul alocat machiajului este redus
  •  este realizata corectia sprancenelor
  •  rezultatul dureaza pana la 12 luni
  •  sprancenele sunt realizate dupa cerintele clientei
  •  vopsitul sprancenelor nu mai este necesar
  •  pensatul poate fi realizat de clienta, fara a exista posibilitatea sa strice forma sprancenelor
  •  dupa prima sedinta, clienta trebuie sa se intoarca doar pentru intretinere, proces ce va dura doar 30 de minute

 

 

Care sunt riscurile la care te poti expune

 

Riscurile micropigmentarii si cum pot fi ele evitate

  •  cel mai important punct care trebuie atins este riscul transmiterii bolilor pe cale sangvina. Tehnicianul trebuie sa foloseasca ace de unica folosinta si instumente sterile
  •  alergii- orice substanta introdusa in piele poate cauza reactii alergice. Culorile folosite pentru realizarea procedurii trebuie sa fie de calitate superioara pentru a reduce acest risc.
  •  Infectiile bacteriene. Mediul in care s-a realizat procedura trebuie sa respecte normele de igiena. Clienta trebuie sa evite zonele de risc. Igiena proprie este foarte importanta pentru evitarea infectiilor.
  •  pigmentul poate iesi din piele sau isi poate schimba culoarea. Realizarea unui test la nivelul sprancenelor iti poate confirma daca pigmentul utilizat este acceptat de organism
  •  forma, culoarea sau tehnica folosita nu sunt pe placul clientei. Acest rezultat poate aparea daca procedura nu este realizata de un specialist in domeniu sau acesta nu are experienta sau indemanarea necesara efectuarii micropigmentarii.
  • clienta nu se obisnuieste cu forma sprancenelor, chiar daca acestea au fost realizate corect iar aspectul este unul placut. Acest lucru poate duce la reducerea increderii in propria pesoana. Forma desenata inaintea procedurii trebuie sa fie pe placul clientei, pentru a evita aceasta situatie neplacuta. Chiar daca optiunea specialistului este cea corecta, decizia trebuie sa apartina clientei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.