Deepfake vs companiile IT

0
110
Deepfake

,,Deepfake preia imaginea reala, are cunostinte despre mimica si gesturi , apoi ,artificial se creeaza miscarea pentru a face sa para ca si cum ai fi spus ceva’’ a declarat Petr Peterka, director tehnologic la RadioMobile. Acelasi lucru se intampla si cu audio-urile. Daca vocea este analizata , atunci poate sintetiza tonul si accentul.

A fost folosit , in primul rand , pentru a plasa fata celebritatilor de sex feminin in videoclipuri pornografice . Numarul acestora a crescut in ultimele sase luni pana la 15.000.
96% din videoclipurile de tip deepfake gasite online au fost din categoria interzisa minorilor. Primele site-uri au primit peste 130 de milioane de euro din vizualizari.

Tehnologia avanseaza rapid , incat in curand va fii dificila distingerea fake-ului de realitate.

Ce stim cu siguranta despre deepfake?

Pentru a dezvolta un continut nou precum imagini , video sau audio necesita date de instruire. Spre exemplu , pentru a afla cum arata o pisica, sistemului trebuie sa i se afiseze suficiente pisici pentru a le invata caracteristicile.

Una dintre speculatii este ca guvernele folosesc tehnologia deepfake in strategiile de discreditare si perturbare a grupurilor extremiste sau de a lua contact cu anumite persoane vizate.

Ministrul comunicarii din Camerun, a respins un videoclip despre care Amnesty International considera ca arata soldati camerunieni care executa civili.

Companii IT din toata lumea au declarat ca vor incerca sa elimine continutul deepfake. Isi pregatesc strategiile pentru aceasta lupta.

Citeste si : ,,Robert Kennedy , atac dur la adresa lui Bill Gates’’

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.