De ce cascatul este contagios ?

0
67
Bored businesswoman yawning at workplace feeling no motivation or lack of sleep tired of boring office routine, exhausted restless employee gaping suffering from chronic fatigue or overwork concept

Cascatul ramane un subiect de studiu pentru cercetatori , deoarece nici pana in acest moment nu s-a dovedit cauza producerii acestuia. De cele mai multe ori , starea de oboseala sau de plictiseala ne provoaca cascatul . Acesta dureaza aproximativ 6 secunde , in timpul caruia au loc mai multe modificari fiziologice. Una dintre cele mai importante este marirea ritmului cardiac, fenomen intalnit si la inspiratul profund de aer.

Hipocrate credea ca oamenii casca in special pentru a elibera aerul incarcat cu toxine, observand ca fenomenul apare in special dupa episoadele febrile. Conform unui studiu efectuat in 1986 , studentii unui colegiu englezesc au cascat de mai multe ori cand li s-au arat imagini cu pasteluri colorate, decat atunci cand au urmarit videoclipuri cu muzica rock.

S-a demonstrat ca persoanele sub 30 de ani casca de mai multe ori comparativ cu cele peste 50 de ani, in momentul in care privesc imagini cu alte persoane cascand.

Rar, ar putea indica instalarea unei migrene. Poate sa apara in situatia in care exista afectiuni ca atacul de cord sau disectia de aorta. Aceste determina stimulare vaso-vagala, sau afectiuni la nivel cerebral – tumorile cerebrale, accidentul vascular cerebral, epilepsia sau scleroza multipla. Pe de alta parte, cascatul se pare ca se produce mai putin frecvent la persoanele care sufera de schizofrenie.

Citeste si : Te-ai gândit vreodată cum îți influențează muzica sănătatea? Oamenii de știință au răspunsul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.