Paste Carbonara – Reteta simpla si gustoasa

0
137
paste carbonara

 

Paste Carbonara” sau, mai bine zis, „Spaghetti Carbonara” este o reteta ce isi are originea in bucataria italiana – Lazio. Desi noi folosim, de obicei, spaghete sau penne pentru pastele carbonara, in reteta originala se folosesc fettuccine.

Cel mai des, intalnim in retetele de paste carbonara bacon sau pancetta. In cea originala, insa, este folosita un tip de slaninuta impanata cu carne, guanciale, ce ii da preparatului o aroma deosebita.

Iata o reteta de paste carbonara ce respecta bucataria italiana si isi pastreaza originalitatea!

Ingrediente pentru Paste Carbonara – 2 portii  

Deoarece este posibil sa nu gasiti toate ingredientele folosite in reteta originala, am scris si cu ce le puteti inlocui.

  • 250 g de fettuccine (sau spaghete din grau dur)
  • 50 g parmezan sau pecorino
  • 80 g de guanciale (sau bacon/pancetta)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua proaspete
  • 30 ml vin alb sec
  • o lingura de olei de masline
  • sare 
  • piper negru macinat (din belsug)

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de 20 de minute.

Puneti la fiet intr-o oala 3 L de apa. Dupa ce s-a incins apa adaugati o lingura de sare si cele 250g de fettuccine/spaghete. In 5 minute ar trebui sa fie gata. Le scoateti din apa clocotita.

In paralel, intr-o tigaie puneti o lingura de ulei de masline si catelul de usturoi zdrobit pana cand acesta devine auriu, apoi il aruncati. Acesta isi va lasa aroma in uleiul de masline. Adaugati guanciale/bacon/pancetta taiate cubulete mici sau fasii subtiri. Lasati totul la foc mic spre mediu pana ce acestea se vor rumeni.

La urmatorul pas se va adauga vinul alb. Intre timp, intr-un bol, amestecati ouale cu doua treimi din parmezanul ras. Se adauga 40 ml de apa fiarta peste compozitie, si se amesteca totul cu un tel.

Peste sosul format in tigaie se adauga ouale batute cu parmezan si se amesteca in continuu, pana ce lichidul se evapora si ramane un sos alb-galbui. Se adauga pastele fierte si inca 50 ml de apa fierbinte. Se mai lasa pe foc mic inca 5 minute. Se adauga piperul negru macinat, se amesteca si totul este aproape gata !

Pe fiecare portie de paste carbonara se presara parmezan dupa gust.

Reteta de Spaghetti Carbonara este gata! Se serveste fierbinte. Pofta buna!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.